SWEETHEARTS

Verliefd op de bevrijder

Honderden Vlaamse vrouwen werden na de bevrijding in 1944 verliefd op een Brits militair. Soms leidde dat tot een flirt of een kortstondige relatie, maar even vaak beloofden ze elkaar eeuwige trouw. Sommige koppels vestigden zich in ons land, andere zochten hun geluk in Groot-Brittannië.
Wie waren die tommy's die met een meisje van hier aan de haal gingen? Wie waren die oorlogsbruiden die zich in de armen gooiden van een soldaat die soms vreselijke dingen had meegemaakt? Dirk Musschoot reisde jarenlang België en Groot-Brittannië af en vond tientallen love stories van Brits-Belgische bevrijdingskoppels. Verhalen vol ontroering, maar vaak ook van eenzaamheid en gemis.

Boekvoorstelling CC Scharpoord in Knokke
'Sweethearts' in 'Interne Keuken' op Radio 1

Op zaterdag 2 februari was Dirk Musschoot te gast bij Koen Fillet en Sven Speybrouck in het Radio 1-programma Interne Keuken. Je kunt dat gesprekje hier herbeluisteren. (foto Erik Van Grieken)

Boekvoorstelling Theater Tinnenpot in Gent
AVS-reportage over de boekvoorstelling in Theater Tinnenpot

Tim Steyaert maakte voor de regionale televisiezender AVS deze fraaie reportage over de boekvoorstelling in Theater Tinnenpot. Veel kijkplezier. (foto Philip Vanoutrive)

Interview in 'Kerk en leven'

Jozefien Van Huffel interviewde Dirk Musschoot over Sweethearts. Het resultaat is een paginagroot interview in Kerk en Leven (met een knappe foto van Philip Vanoutrive) dat verscheen op 30 januari 2019.

Interview op seniorennet.be

De druk bezochte website seniorennet.be publiceerde dit interview naar aanleiding van het verschijnen van Sweethearts.

Als een Vlaams meisje trouwt met een Brits soldaat

Zeg nu zelf, ga je niet smelten bij deze trouwfoto's?

Sweethearts uitgebreid in Het Nieuwsblad/De Gentenaar

De kranten Het Nieuwsblad en De Gentenaar besteedden op 26 januari uitgebreid aandacht aan het verschijnen van Sweethearts, dat sinds vandaag in de winkel ligt!

Boek